Monday, February 21, 2011

Geramnyer!!!

Hari nie ade kelas tambahan smpi 2.20..Then pergi perjumpaan kelab bowl kat kantin sblm berangkat ke medan perang selera belakang sekolah..aisha juz teman Aliah & Izaan mam je...Senanyer x nak mam tapi Aliah suruh aisha kongsi dgn dye coz dye x habez...Erm..nak x nak kongsi jea..Klo x lambat la pergi bertugas kt library tu..hehe...kitorang kt sane smpi pukul 3 ptg...Then,pergi solat Zohor..3.30 baru naik bertugas.. Fuhh! naseb baik Makcik Dewi x ade..Kalau ade,mesti da kene marah..hehe...Alar...Bukan sengaje ape..kitorang malas nak masuk library awal-awal sebab tencen la tengok muka Aunty tu...masam je...Dari hepi bley jdi kusut tahu x..


Maaf..maaf..Sebenarnyer itu bukan isu yang utama...Entry kali nie,aisha juz nak story pasal 2 org budak (K & R) kat sekolah aisha.Salah seorangnyer aisha mang geram gler la kt dye iaitu K...Tak tahu la kenape..Tapi mungkin gara-gara insiden kat tangga tyme nak pergi Lab kowt... Mase tu,aisha & Wanie lewat ckit pergi Lab sebab naik kelas amek air..haha..gedix...Okie kembali kpd cerita..Wanie tyme tu jalan depan aisha dan dye da sampai kt kat satu tempat then ke tepi coz K and the geng nak lalu...Err...aisha x perasan coz khusyuk sgt tgk lantai..hehe...bler angkat muke baru  la perasan ade org...Yang jadi isu nyer sekarang nie ialah Ape hak dye nak mengata org?Tangga tu bukan main besar lagi..Yang x nak ke tepi tu ape kes?Bermasalah btol la mamat nie..Mase aisha ke tepi and lalu tepi dye,aisha dengar la dye kta aisha...tapi rahsie la kayh...Pergh..spe x panas and bler org kutuk diri kte...Err...Dye tu mang cari pasal..Tpi aisha x dpt buat pape coz aisha malas nak buat kes and lagipown aisha pengawas...tutup kes yg nie...


Tadi tyme perjumpaan bowl,aisha nak bgi nme kt cikgu and K & R nie ade...So,nak x nak kne la dgr dorang berguran=u senda dgn cikgu..Cikgu nie pown 1 gak..Klo ye pown nak layan tu,agak-agak la..Then,budak 2 org nie pown tunjuk la jari mereka..Errr..bewarne la bhai....Klo pakai highlight aQ x kesa..Masalahnyer pakai pewarne kuku...Then si R nie pown kta la "Alar cikgu lepas 5 hari nanti ktorang bersihkan la" Cikgu cume gelak je...Eh cikgu nie..Lawak sangat pe smpai gelak-gelak segala...Yang si R tu da la pengawas..Selambe je dye bwat cm tu..Klo pakai pewarne yg x ade warne x pe la...Lagipown yg buat aQ,Izaan & Aliah x puas hati adela kerana dorang tu LELAKI..Kalau ye pown nak jadi lemah lembut ala-ala perempuan gitu je x pe la...nie x..siap mengaku uzur segala bagai...Er...Segal btolla...Allah da jadikan sebagai lelaki,nak gedix-gedix lak jadi pompuan..aisha mang terkedu habez tyme tu..and kerana da x bley nk tahan,aisha TERPAKSE tinggalkan Izaan kt situ..


aisha x bajet baguz atau ape...tapi geli bley x...Okie la..aisha mengaku yg before nie aisha mang x pena jumpe dak 1 sekolah lelaki yg spt pompuan...Tyme td jugakla aisha rse nak balik SMIH semula...aisha x taw la aisha larat lagi ke x...Lagipown aisha ngaku yg perangai aisha da jadi sedikit 'over' & "semakin teruk" sejak keluar dari sane...Tetibe rase rindu pada SMIH,ustaz nan ustazah serta kawan-kawan aisha yg lain...Btol kata org...Bler da kuar mcm-mcm perkara yg kte dapat lihat...Bila kt SMIH kte rse seperti dijage dan terdapat seperti benteng yg mengahalang perkara yg x diingini berlaku...Apabila da kuar jugak kte akan rse rindu nyer Qiam,dengar tazkirah dari kakak-kakak dan ustaz mahupun ustazah...Kte x akan dapat pengisian seperti semasa di SMIH...hm...Sekarang barulah aisha tahu..dan rsenyer suda terlewat utk menyesal... 


Thanx for reading ^_^!