Friday, February 11, 2011

Sepanjang seminggu persekolahan ^^/

Isnin,7 Feb 2011
Hari pertama persekolahan selepas naik cuti raya cina..as usual homewek mestila belambak bhaii..tapi saba jelakan..da adat resamnye mcm tu..xkan nak tuka plak an..Hari nie hari persekolahan yang agak memenatkan dan ade jugak la yg malu..Mlu mesti la time perwafatan perwatikahan..Along x habez-habez suruh aQ senyum..alamak dye nie..aisha da la nk jd cm tomat kat depan tu..dye bley lagi pakse aQ senyum..erm..layaaann jela..menyejukkan hati..Waktu P&P berjalan seperti biase..Tiada yg istimewa melainkan homwek tersayang...Sebelum balik sekolah,Izzah pergi ke library utk mencari bahan utk ORAL BI..aisha pegi sane lewat ckit kerna aisha x d bende nak buat..sampai depan library tu,aisha ingat xnak masuk sekali terperasan cartoon yg pasal tikus pandai masak tu..nak xnak masuk jela...(peminat no.1 cartoon la katekan.. XP )Sekali,tengah syok tgk,cikgu perasaan yg aQ nie pustakawan...So,aQ diminta utk betugas...Alar..cikgu nie..aisha baru nak lari..Ingatkan da pakai tudung kuning cikgu xperasan..Er...nak xnak kene la laksanakan tugas..aQ bertandang kat library tu selama 3 jam lebih..kerjanyer cop buku..(& cop tangan)Nasib baik Safiqah pown pustakawan,klo x...aQ kene buat keje sensorang la..

Selasa,8 Feb 2011
Hari nie ade ape ye??Hari nie hari yg biase je kecuali insiden before rehat & time rehat..
Sebelum rehat....(perbualan antara aQ dan Mal)
M:aisha belikan kantin..aQ punyer duit cukup utk sving bli kasut jog je..
A:kantin?aQ x kaye la..kantin tu kalo mura x pe la jugak..nie beribu-ribu la..
M:Kamu nie buat lawak pula ye...blikan makanan yg ade di kantin dan yg telah dimasak (dengan muke yg bajet cute)
A:Nak beli ape?
M:Air dgn roti...

Semasa rehat...
Waktu nie aQ,Wanie dan Jijy nk pergi tandas..lalu bahagian belakang ngadap toilet laki taw..Nak jadikan cerita,semasa jalan-jalan tu aQ punye mata nie dengan beik nyer melilau ke sana sini tanpa tujuan..dan akhirnyer terbehenti di suatu tempat iaitu di tandas lelaki...mesti tertanye-tanye an aisha nmpak ape?Clean & Clear la kayh...fuh!!selamat..Okie la..ade sorang mamat nie kt toilet dan dye x pakai suar dye habis tapi da bukak pintu..Hell-O..kalo x pakai belt x pe lagi la bhaii..nie seluar still lagi kat bawah ape cer..da la toilet laki x d pintu depan..cume pintu tandas tu je..Er..kalo ye pown nak ckp nan member tu,pastikan la pakai seluar baru buka pintu tu ye..hehe...THE END...


Rabu,9 Feb 2011
Malam dlm pukul 12 lebih da nk pukul 1,Hadi tepon aisha..Dye citer punyer citer..Last-last baru aisha teringat utk mengucapkan Selamat hari jadi...Maafla sebab aisha x dapat beritahu spe yg bg Hadi hadiah..hehe..secret la katekan..hehe..Hari nie ade ape ye?Jap ea..mengingat...Okie da ingat..aQ kene bertugas kt bangunan form 4..Err...ntahla x taw nk ckp ape...so..i'll zippp my mouth klo ade pape yg x kene..hehe...1 part paling best ialah sewaktu pegi toilet nan Wanie after kelas fizik klo x cilap...Ade dak bawa fon aw..Yela,kes org x taw nk wat pape..So,kitorang buat x nmpk jela..hehe..maaf ye...

Khamis,10 Feb 2011
Hari nie,aisha bengang +++ geram dengan or yg bernama IRSYAD SABIQ BIN ISMAIL ataupon ICAD..err...tyme kt kelas fizik la..kacau org je dye taw..mase org tgh wat latihan dye dtg tanyer soklan last-last mencoteng...eee....sakit hati taw..Insiden bengan pown tyme fizik gak..tapi let it be our secret kayh..hehe...between me and my frenz..

Petang ade latihan larian umah merah,kire aQ sampai awl la gak coz penat menanti cik Nina Aby kte tu..Then,sementara menanti bulan jatuh ke ribe..aisha terlihat seorang budak yg sgt-sgt aisha nk jumpe tpi xnak...yg digelar BH oleh ktorang yg mengenali..haha...gembira la kowt hatiku ini..tapi never mind..forget it...latihan umah merah  ramai yg pegi..xtaw la kenape..termasuk la En. BH tu..Pastu aisha hari nie main hujan..yay!!!ske ske ske...malam tucen nn Cikgu Kamariah...penatnyer.. ^^/

Jumaat,11 Feb 2011
Hari nie aisha datang sekolah awl sebab aisha bangun awl +++ x singgah kedai..So,dapat la tibe lebih awl daripada biase...Best ek dpt tibe awl kat sekolah?hehe...Start minggu dpn aisha nk pegi sklh awl la..(omong kosong jela minah nie)Pastu,Naza ajak pegi tgk kt blok D..Lepas tu jage gate depan sekejap..Pastu naik ke kelas 3C2 sebab dorang x tutup suis lampu and kipas..pergh..mendera seh..hehe..Pastu tyme rehat pergi jage at kantin..Tamat je waktu rehat,aisha pegi kelas 5PA utk serahkan buku kerja tucen kt cik abg kte sorang tu..hehe..Then naik kelas..belajar addmath...Lepas kelas,kejar mase coz banyak bende nk buat...Hantar buku,jumpe Cikgu Ruhaida (PA) pastu ade meeting pustakawan..

Sebut pasal pustakawan,dorang semua da sepakat nak tuka kain biru kepada kain coklat (darjah khas) utk menunjukkan identiti sbg pustkawan..Itu bg pelajar pompuan la..Utk pelajar lelaki,mereka cume perlu tukar tai shaja..aQ dan Aliah kene pakai lencana pustakawan je..Yela x kan ktorang nk tukar kain gk an..Xlogik btolla...hehe...Pastu tyme aisha da balik,aisha ingat an Wanie da balik..rupenyer blom lgi...So,aisha teman la dye sampai Cik Nora sampai...Pastu mase aisha jalan kt lorong menuju ke rumah aisha,aisha terserempak nan BH lagi..hehe..ske ske ske...skenyer...maaf ye...terlebih xcited plak...

Petang nie,Man ajak pegi jogging..tapi aisha x tawla nk join ke x coz penat + malas...So,tengok keadaan la ye...


Thanx for reading ^_^!