Friday, January 6, 2012

Kursus KPP



      Pada hari Selasa ( 4 Jan ), aisha ada kursu KPP at Pusat Latihan Memandu Intensif. haha.. Lepas daftar semua tu, kursus pown bermula. Kalau dah memang hantu tidur,kat mane-mane pown jadi an? So,ape lagi.. Tak sampai 30 minit orang tu  bg kursus tu aisha dah tido. aisha dah la duduk depan. Kursus pagi ini disampaikan oleh Encik Ishak. Encik Ishak mesti bengang nan aisha sebab tak fokus nan ape dye kta..kih3.. Cikgu fokus sangat pada skrin tu la. aisha tak boleh macam tu.. Sorry..

      Kursus sesi petang disampaikan oleh Encik Zainuddin. aisha punyer jahat,kursus petang aisha tak tidur. Encik Zainuddin tu best. Belum apa-apa lagi da wat lawak. Dye pown sempoi jewp. Tak terlalu fokus pada skrin and dye banyak bercerita pasal insiden yang berlaku di situ..



Insiden 1: Kes seorang budak perempuan yang belajar motor. Dye nie typical yang nakal, degil dan tak suka dengar kata. Insiden ini berlaku sewaktu dye nak buat brek emergency. Dye tersalah step sikit je iaitu brek tangan mendahului brek kaki. Paham-paham jela ape yang berlaku. Encik Zainuddin kata motor tu hancur dan budak perempuan tu muka dye bergesel nan jalan. Ouch !

Encik Zainuddin nie menakutkan aisha nak belajar motor jewp aw..

Insiden 2: Kes pelajar kejar cikgu. aisha tak ingat la pelajar lelaki ke perempuan. Dye kejar cikgu tu kerana dye tak dapat memberhentikan kereta tu. Kesian cikgu tu kena lari sampai tak tahu nak lari arah mana lagi. Last-last cikgu tu lari belakang pokok dan kereta tu dapat diberhentikan. Apabila ditanya kenapa dya tak tekan brek, dye kta bre tak ade. Rupa-rupanya, yang dye tekan bukan brek tapi minyak. haha...

Encik Zainuddin buat aisha penat ketawa la..hehe..

      Sebelum pulang,sepat lagi Encik Zainuddin wat lawak taw. Adeh (-.-') Bila keluar bilik tu, aisha pergi wat tempahan untuk exam undang-undang. aisha tempah hari Isnin ( 9 Jan ).. Doakan aisha lulus ok?


---> Jadi, itu lah kisah aisha sewaktu kursus KPP..  Bye !


Thanx for reading ^_^!