Friday, December 23, 2011

Jalan - jalan - Part 1 -

20 Dec 2011

      Awal-awal pagi lagi aisha da bersiap untuk bertolak ke Melaka. Penuh boot kereta dengan barang-barang. Gayanyer seperti nak duduk sana selama seminggu walhal.. haha.. But that's my family. Sepanjang perjalanan aisha banyak tidur coz si dye sibuk bekerja. Sampai Melaka dalam tengah hari gitula. Sampai-sampai kami pergi berjalan di Dataran Pahlawan. aisha tak beli apa-apa pown. Juz jalan-jalan semata-mata sambil mata melilau cari bubblez. hehe.. Dalam pukul 4, aisha bertolak pergi rumah Kak Fizah. Kat sana ade Ayie kecil & Alia selain Kak Fizah dan Abg Basir. hehe.. Masuk-masuk rumah je Alia da kene buli dengan akak. Ade ke patot dye tembak muka Alia pakai pistol mainan yang ada peluru tu. Naseb baik tak kne mata. Malam tu tak pergi mana-mana pown and text dengan dye. Dalam kul 1 baru dapat tidur.. huhu..




21 Dec 2011

      Dalam pukul 9 pagi, kami meminta diri untuk bertolak ke Port Dickson. Kat sana mak ade Hari Keluarga Dialisis. Petang tu x ade aktiviti selain aktiviti bebas. aisha duduk bilik, tonton tv, bace novel & tidur. Dalam kul 5 terbangun sebab ade mesej masuk and nak ikut akak pergi mandi kolam. Sampai bawah, aisha dengan akak pergi mandi laut dulu. Akak yang banyak berendam dalam air. Bukan saya.. Saya juz duduk tepi sebab air laut nak pasang masa tu. Seram la sikit nak berendam.hehe.. Dalam pukul 6, pergi main air kat kolam pulak.. Alasannya sebab nak bersihkan pasir-pasir pantai yang ade pada pakaian. haha.. Then balik bilik dan bersiap fer makan malam. Lepas makan dye ada buat game. Saya pown join la jugak. hehe.. Kebanyakannya permainan berkumpulan. 1 kumpulan 5 orang. Jadi kumpulan kami diberi nama SUCCESS yang terdiri daripada aisha, Saidah, Aliya, Ain dan Din. hehe.. Masa game seni kreatif, ktorang diberi masa selama 1 malam untuk membuatnyer. Ktorang buat tempat letak surat &  permainan bayi. hehe.. Esok pagi kena hantar dan masa makan tengah hari baru tahu keputusannya.


22 Dec 2011

      Pagi tu agak malas nak bangun sebab malam tadi masuk bilik dalam kul 12. hehe.. Bangun-bangun terus cuci muka then turun pergi sarapan. hehe.. aisha tak ade selera nak makan. Jadi aisha makan cornflakes & roti jewp. Lepas tu mak ade sesi bergambar. Kemudian ade sukaneka. aisha dengan akak pergi berendam dalam kolam. Kat kolam tu aisha kenal dengan Alif, Faris & Mairah. Pangkat adik-adik la.. hehe... Main simbah-simbah air la ape la. hehe.. Dalam pukul 11 naik bilik dan siap-siap fer makan tengah hari. Usai mandi dan kemas barang,aisha dengan akak turun. aisha x makan pown sebab aisha x rase nk makan. Lepas pelancaran oleh Dato' Shahril (xingat nme) ade penyampaian hadiah untuk permainan seni kreatif tu. Kumpulan aisha dapat no 1. Alhamdulillah tapi Ain,Aliya & Din takde masa tu. So,hadiah mereka akak pas kat Cik Shida dan Pak Cik Anep. hehe..

      Dalam pukul 1 checkout dan terus balik. Dalam perjalanan tu, mak nak singgah Muar. Pergi rumah Nadzreen. hehe.. aisha buat lawak la mase sampai tu. Tengok Nadzreen macam tak de perasaan sebab geram dengan dye. aisha chat nan dye, dye layan nak tak nak je. (dendam nie.. ) hehe.. Actually da lame tak jumpe kawan baik saya sorang tu.. Sebab tu la jadi cam speechless.. hehe.. Sedap dapat makan agar-agar. Suke..suke.. suke.. 

     Sampai rumah dalam pukul 9.15 malam. Yay!!! Penatnyer..


Thanx for reading ^_^!